Nutzungsbedingungen

Općeniti uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.rentacarlager.com. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.rentacarlager.com / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima korištenja i uvjetima kupnje. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti korištenja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.rentacarlager.com je trgovačko društvo Lubenice d.o.o.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.rentacarlager.com. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.rentacarlager.com u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.

Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Ugovor o kupoprodaji usluga između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.rentacarlager.com.

Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Lubenice d.o.o. te prihvaća da tvrtka Lubenice d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Lubenice d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana ponude, cijene usluga ili sadržaja Internetske stranice www.rentacarlager.com. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.rentacarlager.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.rentacarlager.com.

Korištenje ove Internetske stranice www.rentacarlager.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.rentacarlager.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.rentacarlager.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.rentacarlager.com.

Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na www.rentacarlager Internetskoj stranici. www.rentacarlager.com zadržava pravo pogreške u opisu i slici usluga postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.

www.rentacarlager.com sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. www.rentacarlager.com ne jamči da fotografije usluga u potpunosti odgovaraju izgledu samih usluga. Za moguće nenamjerne greške kod opisa usluga ne odgovaramo. Moguće su različite fotografije opisanih usluga na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj usluga. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Informacije o trgovačkom društvu

Žiro račun IBAN kod Zagrebačke banke d.d Zagreb: HR0223600001102737850
Sjedište: Lubenice d.o.o., Ruđera Boškovića 20, 23211 Pakoštane
Adresa elektoničke pošte: lubenice69@gmail.com
OIB: 26264486684
MB: 02168839
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna
Članovi uprave: Mario Vulin
Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zadru

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

1) Prodavatelj - trgovačko društvo Lubenice d.o.o., Ruđera Boškovića 20, 23211 Pakoštane, Hrvatska

2) www.rentacarlager.com - web stranica u vlasništvu Prodavatelja

3) Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira usluga izvršila registraciju svojih podataka te naručila uslugu.

4) Korisnik "www.rentacarlager.com" – svaka osoba koja web stranicu „www.rentacarlager.com" koristi u svrhu ostvarivanja kupnje usluga oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinoj usluzi.

5) Korištenje „www.rentacarlager.com" – pristup stranici www.rentacarlager.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine

6) Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje usluga putem „www.rentacarlager.com"

7) Usluge – sve usluge koje su istaknute na „www.rentacarlager.com ", a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabrane usluge " www.rentacarlager.com” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene te usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim uslugama, uslugama na akciji sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

Usluge koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.rentacarlager.com " a uz svaku uslugu navedeni su podaci o specifikaciji usluge, cijeni. Cijene dostave dostupne su pod dodatnim uslugama.

Odabir željene usluge vrši se spremanjem u „košaricu" klikom na link „Košarica". Ukoliko Kupac izvrši kupnju usluge koja je, u međuvremenu, prodana tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja druge usluge kada Prodavatelju bude na raspolaganju. Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

U „košarici" se nalaze sve usluge koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom usluga i cijenom eventualne dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kupi", a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba" na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (virmansko plaćanje, plaćanje pouzećem ili plaćanje kreditnom karticom). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.

Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine i odabirom „Kupi" na stranici „Narudžba", sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe", a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih usluga te obavijest o e-mail adresi i besplatnom broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Kupi" vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. Također može odabrati i plaćanje na rate beskamatno ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.

Načini plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici www.rentacarlager.com vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijena svake usluge određena je za svaku uslugu pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za istu uslugu u poslovnici.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedinu uslugu, grupu usluga i/ili za sve usluge. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sve naručena usluge biti će isporučene po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Naručene usluge možete platiti na sljedeće načine

 • Putem virmana i opće uplatnice
 • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja usluge kod agenta ili u poslovnici.
 • Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, American Express ili Discover

Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici www.rentacarlager.com Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.

1) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na IBAN Lubenice d.o.o. HR0223600001102737850
Poziv na broj: 99 – broj ponude
Primatelj: Lubenice d.o.o., Ruđera Boškovića 20, 23211 Pakoštane
OIB: 26264486684
Po zaprimljenoj uplati rezervirat ćemo Vam naručene usluge.
Naručene usluge se realiziraju prema kupcu u skladu s općim uvjetima korištenja.

2) Ako se plaćanje usluga vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na žiro račun Lubenice d.o.o.:

Poziv na broj: 99 – broj ponude
Primatelj: Lubenice d.o.o., Ruđera Boškovića 20, 23211 Pakoštane

Po zaprimljenoj uplati rezervirat ćemo Vam naručene usluge.
Naručene usluge se realiziraju prema kupcu u skladu s općim uvjetima korištenja.

Plaćanje u gotovini prilikom preuzimanja usluga kod agenta

Plaćanje prilikom same dostave ili preuzimanja usluga na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke ili preuzimanja usluge u poslovnici Lubenice d.o.o.

Plaćanje kreditnim karticama

Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama:

 • American Express
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • Diners

Sigurnost plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa potrebnih podataka bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Dostava


Proces isporuke

Isporuku vrši Prodavatelj (putem svojih djelatnika).

Kupac je dužan prilikom preuzimanja usluga provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je uslugu isporućio, a sve u skladu sa općim uvjetima korištenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja usluge potpisati ugovor o najmu ili prijevozu te je djelatnik koji je izvršio isporuku uzima kao potvrdu o preuzimanju.

U slučajevima kada je Kupcu isporučena usluga različita od one koju je kupio, isti ima pravo na isporuku naručene usluge, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene usluge. U slučaju da kupljenu uslugu Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

Prilikom isporuke, uz kupljenu uslugu, Kupac dobiva sve isprave koje prate uslugu, račun, te ugovor o najmu ili prijevozu koju je obvezan potpisati, a sve u skladu s općim uvjetima korištenja usluga. Cijene isporuka istaknute su na „www.rentacarlager.com" i u njima je sadržan pripadajući PDV.

Status narudžbe

Prilikom obrade rezervacije Kupac dobiva obavijest na mail o statusu njegove rezervacije.

Povrati **

Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „www.rentacarlager.com" koji su navedeni unutar Podrška padajućeg izbornika (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid

Pravo na povrat


Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara

 • Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

 • Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari

 • Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor)

 • Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Reklamacija***

Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate na info@rentacarlager.com.

Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Pristup newsletter bazi s osobnim podacima Kupaca uz Lubenice d.o.o., ima i tvrtka FER Projekt, specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina.

Pristup bazi Kupaca s osobim podacima Kupaca uz Lubenice d.o.o., ima i tvrtka FER Projekt, specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina.

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje isporuke kupljene usluge). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Lubenice d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Politika kolačića

Kako bi stranice www.rentacarlager.com ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Lubenice d.o.o. prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranice www.rentacarlager.com internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu Cookiea.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati I konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.rentacarlager.com web trgovina.

Pohvale i prigovori


Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor www.rentacarlager.com internetskoj trgovini na mail info@rentacarlager.com.

Korisnik će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Kontakti

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti na adresu:
Lubenice d.o.o., Ruđera Boškovića 20, 23211 Pakoštane

Lubenice69@gmail.com
OIB: 26264486684

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Ostale odredbe

1) Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na „www.rentacarlager.com" samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na „www.rentacarlager.com", u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „www.rentacarlager.com" na drugim web stranicama je zabranjen.

2) Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „www.rentacarlager.com" trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.

3) Pri kupnji bilo koje usluge, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva.

4) Kada „www.rentacarlager.com" odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

5) Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o uslugama bile točne, moguće je da informacije o određenim uslugama nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz prodaju usluga samo su ilustrativne prirode.

6) Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:

 • se radi o nazivu usluga, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku

 • se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji

 • postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao